Αν περάσεις την πόρτα

27 Μάι.

«Ένας άνθρωπος χτίζει τον πιο ωραίο γκρεμό» λέει η Ανδριάνα Μπάμπαλη σε ένα τραγούδι της. Και αυτός ο στίχος πάντα με ακουμπάει. Μπορεί να μου θυμίζει πόσους γκρεμούς έχτισα. Και χτίζω. Αλλά χτίζω; Μάλλον ναι, γιατί κάθε λίγο με βρίσκω να πέφτω. Όχι κατά λάθος. Απλώς πηδάω. Για να πάω στο επόμενο στάδιο. Δε γίνεται αλλιώς.

Να χάνεσαι σε μια κουταλιά νερό. Μπορείς; Εγώ με ευκολία. Έχω ταλέντο και σε αυτό. Καμιά φορά είναι λες και οι πόρτες βάφονται μαύρες, μεγαλώνουν, ψηλώνουν για την ακρίβεια, γίνονται βαριές και σε αφήνουν απ’ έξω. Το να τις ανοίξεις δεν είναι πια εύκολο για όλους τους παραπάνω λόγους. Αλλά πρέπει να προσπαθήσεις. Πρέπει. Το χρωστάς στον εαυτό σου. Πώς θα γίνει αυτό, ιδέα δεν έχω. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν οι πόρτες είναι τόσο βαριές ή απλώς εσύ ασήκωτος. Μάλλον γίνεται το δεύτερο και κατά συνέπεια το πρώτο. Το πρώτο δε συμβαίνει ακριβώς, αλλά νομίζεις ότι συμβαίνει. Σου ταιριάζει να συμβαίνει, δεν μπορείς να μην το παραδεχτείς. Παρ’ όλα αυτά αδιαφορείς. Σε νοιάζει μόνο να πατήσεις πάλι στα πόδια σου, να σηκωθείς. Καμιά φορά ούτε καν αυτό. Σε νοιάζει απλώς να αντέξεις. Μα δεν αντέχεται. Κι εκεί τι κάνεις;

Μπορείς να πάρεις χάπια. Ηρεμιστικά, αντι-καταθλιπτικά και τέτοια. Μπορείς να πας πιο κάτω, αν υπάρχει πιο κάτω. Μπορείς να πάρεις βίαιες αποφάσεις ανόδου και να ξαναπέσεις σύντομα. Μπορείς όμως και να το διασκεδάσεις. Να γελάσεις. Να χλευάσεις ακόμα, αυτό που σου συμβαίνει. Να παίξεις μαζί του. Να μη θυμώσεις, να μην απογοητευτείς. Γιατί αυτά τα δύο πρέπει να τα πάθει αυτό.

Αυτό που σε έπιασε και δεν σε αφήνει. Μα θα σε αφήσει, αρκεί να το πιστέψεις. Και να μην το πάρεις πιο σοβαρά από όσο του αξίζει.

«Just be honest with yourself. That opens the door.»
Vernon Howard

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: